Koşullar

  1. Sempozyum dili İngilizce ve Türkçe’dir.
  2. Bir yazarın birden fazla bildiriyi sunmasına izin verilmemektedir.
  3. Ortak yazarlı bildirilerin, sempozyumda sunum yapmayan “diğer yazar” tarafından sunulması gerekmektedir.
  4. Çevrimiçi sunum yapacak yazarın gerekli internet bağlantısı, ses ve sunum sistemine sahip yeterli bir bilgisayar üzerinden sunumdan en az 15 dakika önce hazır bulunması gerekmektedir.
  5. Her bir bildiri sunumu için toplam 15 dakikalık süre tanınacaktır.
  6. Herhangi bir nedenle sunumlarının YouTube üzerinden canlı olarak “yayımlanmaması” talebinde bulunan yazarların bunu açık olarak son kayıt tarihinden önce e-posta yoluyla bildirmeleri ve bunun için teyit almış olmaları gerekmektedir.
  7. Başvurular icoms@gmail.com e-mail adresi üzerinden yapılacaktır.


Hakem Değerlendirme Süreci

ICOSM – Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu’na gönderilen özet ve tam metin bildiriler aşağıda belirtilen süreçlerden geçerek değerlendirilmektedir. Tüm süreçlerde bilimsel etik ilke ve kuralları takip edilmekte ve kör hakemlik süreci kullanılmaktadır.

Ön Değerlendirme
ICOSM – Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu’na gönderilen bildiriler şekilsel olarak incelenir. Yazım kurallarına uygun olarak düzenlenen bildiriler ilgili editöre gönderilir.

Editör Değerlendirmesi
Editöre gönderilen bildiriler ilgili editör tarafından detaylı olarak incelenir. Editör, bildirinin sürece alınmasına veya sürece girmeden iade edilmesine bu aşamada karar verir. Editör bildirileri özgünlük, dil kullanımı, Sempozyum kapsamına uygunluğu ve diğer bilimsel açılardan inceler. Hakemlik sürecine başlamasına karar verilen bildiriler şekilsel olarak detaylı incelenir. Bu inceleme sonucunda var ise gerekli düzeltmeler yazar(lar) tarafından gerçekleştirilir ve uygun bulunan bildirilerin kör hakemlik süreci başlatılır.

Hakem Değerlendirmesi
ICOSM – Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu’na gönderilen gönderilen tüm bildiriler için çift taraflı kör hakemlik sistemi uygulanır. Hakem değerlendirme süreci başlatılan bildiriler, uzmanlık alanları uygun olan en az iki hakeme değerlendirilmek üzere gönderilir.

Hakemler değerlendirmelerini bilimsel ilke ve kurallara uygun olarak, hakem değerlendirme formunu takip ederek gerçekleştirirler. Hakemler bir bildiriyi kabul edebilir, reddedebilir veya yazarlardan biçime ve/veya öze yönelik düzeltme isteyebilirler. Hakem değerlendirmeleri sonucunda hakemler tarafından talep edilen düzeltmeler ve/veya öneriler yazar(lar)a iletilir ve ilgili değişikliklerin gerçekleştirilmesi talep edilir. Hakem(ler), düzeltmeler sonrası tekrar değerlendirmek istemiş ise, güncellenen dosyalar hakemlere iletilir. Hakem(ler), düzeltmelerin gerçekleştirilme durumunu editör kararına bırakmış ise, hakem rapor ve dosyaları editör tarafından incelenir.

Son Değerlendirme ve Karar
Hakem raporları ve görüşleri editörler tarafından bu aşamada incelenir ve bildiri hakkında kabul veya ret kararı verilir. Bir bildirinin kabul edilmesi için en az iki olumlu hakem görüşü, ret kararı içinse en az iki olumsuz hakem raporu gerekmektedir.